Penyamun Adventure Team

Markas Penyamun Berkumpul Dan Berekreasi
 
HomeCalendarFAQSearchMemberlistUsergroupsRegisterLog in

Share | 
 

 UpLaod Avatar and Gambar~~

Go down 
AuthorMessage
siputlaju



Posts : 3
Join date : 22/01/2010
Age : 33
Location : ~Shah Alam~ Seksyen 7~~

PostSubject: UpLaod Avatar and Gambar~~   Fri Jan 22, 2010 9:56 am

aper kate..Admin tolong statekan cara2 untuk mengupload gambar..Very Happy sebab dah cari..tapi tak jumper.. dan juga cara utk mengupload avatar.. Very Happy sekian.. cheers
from.. Penyamun Baru.. pirat
Back to top Go down
View user profile http://jomrekreasi.wordpress.com
span

avatar

Posts : 5
Join date : 20/01/2010
Location : Atas Perut

PostSubject: Re: UpLaod Avatar and Gambar~~   Fri Jan 22, 2010 3:17 pm

siputlaju wrote:
aper kate..Admin tolong statekan cara2 untuk mengupload gambar..Very Happy sebab dah cari..tapi tak jumper.. dan juga cara utk mengupload avatar.. Very Happy sekian.. cheers
from.. Penyamun Baru.. pirat

Suspect

mmmm terimakasih di atas pertanyan tersebut

utk menguplod avatar - pg kat profile - pas2 nanti akan nampak Information | Preferences | Signature | Avatar | Friends and foes | Topic being watched pas2 click kat avatar. nanti leh uplod avatar kat situ, tapi jgn cari saiz yang besar2 sangat, nanti x leh nak uplod.

utk menguplod gambo lak - bukak akaund kat photobuket - uplod gambo kat photobuket korang - bile dah uplod korang g kat gambo yang dah uplod nanti korang akan nampak 'link' - so korang copy link yang paling bawah skali pas2 tempek la kat korang nye post nanti kuar la gambau 2.

so siputlaju selamat berjaya untuk menguplod gambo n avatar

p/s : kalo boleh kecik kan resulusi gambo 2 pakai converter dlu baru uplod kat photobuket geek Suspect Suspect
Back to top Go down
View user profile
siputlaju



Posts : 3
Join date : 22/01/2010
Age : 33
Location : ~Shah Alam~ Seksyen 7~~

PostSubject: Re: UpLaod Avatar and Gambar~~   Sat Jan 23, 2010 3:17 am

span wrote:
siputlaju wrote:
aper kate..Admin tolong statekan cara2 untuk mengupload gambar..Very Happy sebab dah cari..tapi tak jumper.. dan juga cara utk mengupload avatar.. Very Happy sekian.. cheers
from.. Penyamun Baru.. pirat

Suspect

mmmm terimakasih di atas pertanyan tersebut

utk menguplod avatar - pg kat profile - pas2 nanti akan nampak Information | Preferences | Signature | Avatar | Friends and foes | Topic being watched pas2 click kat avatar. nanti leh uplod avatar kat situ, tapi jgn cari saiz yang besar2 sangat, nanti x leh nak uplod.

utk menguplod gambo lak - bukak akaund kat photobuket - uplod gambo kat photobuket korang - bile dah uplod korang g kat gambo yang dah uplod nanti korang akan nampak 'link' - so korang copy link yang paling bawah skali pas2 tempek la kat korang nye post nanti kuar la gambau 2.

so siputlaju selamat berjaya untuk menguplod gambo n avatar

p/s : kalo boleh kecik kan resulusi gambo 2 pakai converter dlu baru uplod kat photobuket geek Suspect Suspect



kepada encik admin..terima kasih banyak2 dengan info encik admin bagi kat atas ni.. Very Happy geek
Back to top Go down
View user profile http://jomrekreasi.wordpress.com
Sponsored content




PostSubject: Re: UpLaod Avatar and Gambar~~   

Back to top Go down
 
UpLaod Avatar and Gambar~~
Back to top 
Page 1 of 1

Permissions in this forum:You cannot reply to topics in this forum
Penyamun Adventure Team :: LAIN-LAIN :: MAKLUM BALAS-
Jump to: